V. een vrouw met ballen!!
Door: anjadenhollanderversteeg
Blijf op de hoogte en volg Anja
29 Juni 2011 | Nederland, Werkendam
Vorig jaar heb ik tijdens mijn bezoek aan het MJC in India, ook deelgenomen aan deze indrukwekkende mars. Een dag voor de mars wordt er voor de Indische media zowel van de kranten als tv, een persconferentie gegeven. Dit dient als doel om de Indische bevolking uit te leggen waarom deze mars gelopen wordt.
Tijdens deze persconferentie kreeg Vinita de kans om haar verhaal te doen. Op deze link kunt je haar zien spreken, het beeld is wat onzuiver omdat het met een fotocamera gefilmd is, maar het geluid is goed.
Hier verteld zij o.a (op het eind) Als ik op straat bewust een instect dood trap, bv een mier, dan zegt men : goh waarom doe je dat nu? dat is toch een zonde om bewust een beestje dood te trappen. En : In India wonen ontzettend veel vegetarische mensen, maar een meisje dood maken , of een abortus plegen omdat men in verwachting is van een meisje dat is niet erg? Is een insect of een kip jullie meer waard dan een mens?
Een vrouw met ballen, mijn vriendin V. ( zoals ik haar noem) Je moet het lef maar hebben , om als vrouw in India ,voor de pers iedereen een spiegel voor te houden! Dan denk ik : yes V. je hebt het geflikt! Dat komt op tv en in de krant. Hopelijk ongecensureerd!En open je bij veel mensen hun ogen. Want zoals ik zo vaak zeg: "als ik/jij/ wij het niet doen, dan doet niemand het"
En het interview met Vinita komt niet in het juni nr. van Eva magazine , maar zal aug. sept zijn. Hier gaat het meer over haarzelf en niet zozeer over ons project. Maar toch de moeite waard, want er is beloofd dat de website van het project zal worden gepubliceerd . http://www.project-disha.nl
Volgende keer weer een ander verhaal,
Wie op vakantie gaat, een veilige reis en geniet ervan. Blijf je thuis....dan hoop ik dat het zonnetje zich vaak zal laten zien!
Anja