V. een vrouw met ballen!! - Reisverslag uit Werkendam, Nederland van Anja Hollander - WaarBenJij.nu V. een vrouw met ballen!! - Reisverslag uit Werkendam, Nederland van Anja Hollander - WaarBenJij.nu

V. een vrouw met ballen!!

Door: anjadenhollanderversteeg

Blijf op de hoogte en volg Anja

29 Juni 2011 | Nederland, Werkendam

Vinita ( de Indiase vrouw van het Disha project) is onlangs bij het Michael Job center op bezoek geweest. Tijdens de conference op het MJC wordt er altijd een mars door een stad of dorp georganiseerd tegen de meisjes discriminatie in India.

Vorig jaar heb ik tijdens mijn bezoek aan het MJC in India, ook deelgenomen aan deze indrukwekkende mars. Een dag voor de mars wordt er voor de Indische media zowel van de kranten als tv, een persconferentie gegeven. Dit dient als doel om de Indische bevolking uit te leggen waarom deze mars gelopen wordt.

Tijdens deze persconferentie kreeg Vinita de kans om haar verhaal te doen. Op deze link kunt je haar zien spreken, het beeld is wat onzuiver omdat het met een fotocamera gefilmd is, maar het geluid is goed.

Hier verteld zij o.a (op het eind) Als ik op straat bewust een instect dood trap, bv een mier, dan zegt men : goh waarom doe je dat nu? dat is toch een zonde om bewust een beestje dood te trappen. En : In India wonen ontzettend veel vegetarische mensen, maar een meisje dood maken , of een abortus plegen omdat men in verwachting is van een meisje dat is niet erg? Is een insect of een kip jullie meer waard dan een mens?

Een vrouw met ballen, mijn vriendin V. ( zoals ik haar noem) Je moet het lef maar hebben , om als vrouw in India ,voor de pers iedereen een spiegel voor te houden! Dan denk ik : yes V. je hebt het geflikt! Dat komt op tv en in de krant. Hopelijk ongecensureerd!En open je bij veel mensen hun ogen. Want zoals ik zo vaak zeg: "als ik/jij/ wij het niet doen, dan doet niemand het"

En het interview met Vinita komt niet in het juni nr. van Eva magazine , maar zal aug. sept zijn. Hier gaat het meer over haarzelf en niet zozeer over ons project. Maar toch de moeite waard, want er is beloofd dat de website van het project zal worden gepubliceerd . http://www.project-disha.nl

Volgende keer weer een ander verhaal,

Wie op vakantie gaat, een veilige reis en geniet ervan. Blijf je thuis....dan hoop ik dat het zonnetje zich vaak zal laten zien!

Anja

Verslag uit: Nederland, Werkendam

21 Juli 2012

Resultaat!

11 April 2012

130 mensen gezocht

02 Maart 2012

De wasmachines zijn in India!

14 Februari 2012

Met trots presenteer ik u:

13 Januari 2012

Kleine wasjes, grote wasjes.......
Anja

Juni 2010 ben ik afgereisd naar Coimbatore zuid India. Ik heb daar samen met mensen van o.a. stichting HVC het MJC meisjes opvangcenter bezocht, Op mijn blog lees je wat mij motiveerde om te gaan , wat ik daar brleefde en hoe dit allemaal verder ging. Ik heb op de terugweg van India naar Nederland op het vleigveld van Mumbai een Indiase vrouw leren kennen die een project heeft opgezet om kans arme vrouwen en kinderen op te vangen, scholen etc.Hoe dit avontuur verder ging lees je op mijn blog.Ik heb voor dit project een website gemaakt http://www.project-disha.nl en zet mij hiervoor in ( vrijwillig)Stichting HVC heeft het project als dochter project aangenomen. Stichting HVC Hoogblokland Bankgegevens: ABN/AMRO rek nr. 561455139 Giro 3134057 Tel: 0183-563628 Email:info@stichtinghvc.nl Kamer van Koophandel: 18084430 ANBI: De Stichting HVC is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (= Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw giften aan onze stichting zijn dus belastingaftrekbaar. Wilt u mij een mail sturen dan kan. info@project-disha.nl

Actief sinds 13 Mei 2010