Triest nieuws vanuit het Michael Job center - Reisverslag uit Werkendam, Nederland van Anja Hollander - WaarBenJij.nu Triest nieuws vanuit het Michael Job center - Reisverslag uit Werkendam, Nederland van Anja Hollander - WaarBenJij.nu

Triest nieuws vanuit het Michael Job center

Door: anjadenhollanderversteeg

Blijf op de hoogte en volg Anja

22 September 2010 | Nederland, Werkendam

Gisteren plaaste ik nog een berichtje dat het niet zo goed ging met Clement ( het meisje met de brandwonden).

Ik kreeg vanochtend vanuit het Michael Job center het trieste nieuws dat Clement is overleden........

Dit hadden we niet verwacht, we wisten dat de infecties ernstiger waren en zwaardere medicijnen nodig waren. Maar nieuws als dit komt toch zeer onverwachts.

Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen, ik ben er geweest. Ik heb gezien hoe die meisjes allen hun taak hebben, en dat met ijver uitvoeren. Ze zorgen voor elkaar, dan val je met een grote pan melk....je glijd gewoon uit, zo iets overkomt ons allemaal wel eens. Maar het ongeluk wil dat je net iets heets in je handen hebt.......

Ongelofelijk dat je dat fataal kan worden. Z'on jong meisje, geen "comazuipen" geen drugs en niet met de scooter een ongeluk gehad, gewoon omdat je voor je mede zujes ontbijt aan het verzorgen bent.....het bekende "een ongeluk zit in een klein hoekje"

Gelukkig hebben ze veel steun aan hun geloof, wat erg belangrijk voor de meisjes in het center is. 1 Meisje schreef me vanmorgen: "We zijn erg verdrietig, we begrijpen niet waarom??? we kregen altijd een big smile en een knuffel van haar ( patienten in ziekenhuizen in India moeten door fam. of vrienden zelf verzorgd worden op gebied van eten geven etc.)we hadden er een vast vertrouwen in dat ze beter zou worden, Clement zelf ook.Dit kwam totaal onverwachts.... Maar we zijn getroost bij de gedachte dat ze nu bij Jezus in de hemel is en geen pijn meer heeft.

Dit is een gedicht wat een van haar zussen schreef:

There is a time for everything,
And a season for every activity under heaven:
A time to be born and a time to die
A time to kill and a time to heal,
A time to tear down and a time to build,
A time to weep and a time to laugh,
A time to embrace and a time to refrain,
A time to be silent and a time to speak,
A time to love and a time to hate,
A time for war and a time for peace

Clement had ruim 520 zusjes in het center, waar ze bijna 11 jaar heeft gewoond...............

Anja

• 22 September 2010 - 08:13

Mineke Bosma:

Rust in vrede lieve Clement , wetende dat je een plekje bij onze Heer hebt waar geen pijn meer is.
    Ons verdriet is groot.
    De Familie Bosma.

• 22 September 2010 - 08:14

Marjan:

Hoi Anja,
    Wil jou even heel veel sterkte wensen om dit verdrietige nieuws ook weer een plekje te geven. Jij die je met hart en ziel wilt inzetten voor de meisjes, die allemaal een plekje in jou hart hebben veroverd. Dan geloof ik vast dat dit nieuws ontzettend pijn doet. Maar ook jij staat er niet alleen voor.
    Nogmaals heel veel sterkte

• 22 September 2010 - 08:39

Jacolien:

Ha Anja,

Ik wil je heel veel sterkte toewensen om dit verdrietige nieuws te verwerken. Ik lees je berichtje met kippenvel!

Wat is het snel gegaan! En dan hoop je zo dat ze haar nog kunnen helpen met zwaardere medicijnen. Eigenlijk had ze geen beter medicijn kunnen krijgen...
    Maar voor velen zal er een groot verdriet en een lege plek zijn.

Ook voor jou zal het niet gemakkelijk zijn, aangezien je er zo enorm bij betrokken bent! Nogmaals sterkte!

Liefs, Jacolien

• 22 September 2010 - 09:39

Johannetta:

He anja,

gisteravond je berichtje gelezen, dat het niet zo goed ging met Clement en dan nu het bericht dat ze is overleden... onbegrijpelijk dat het zo snel kan gaan...
    Sterkte ermee.

groetjes Jo

• 22 September 2010 - 17:23

Elna:

lieve zus,

Wat is het allemaal oneerlijk, zo'n meisjes wat al zoveel heeft meegemaakt in haar jonge leven.
    En dan dit!
    We moeten maar denken dat ze 11 mooie jaren heeft gehad met al de meiden in het MJ center.
    Die kan niemand haar meer afnemen. Ik hoop dat de meisjes goed worden opgevangen en dat we in de toekomst nog veel voor ze kunnen betekenen.

dikke kus je zus

• 23 September 2010 - 09:06

Bianca:

Hey Anja,

Tjee, wat een vreselijk nieuws... Ik heb er echt geen woorden voor...

Even iets heel anders:
    Op mijn werk krijgen wij aan het einde van het jaar altijd een x aantal punten te besteden voor een kerstpakket. Als je dan nog een paar punten over hebt, kan je deze doneren aan een goed doel (deze punten worden dan omgezet in geld). Ik wil "jouw doel" opgeven. Vind je dit goed? Zo ja, wil je dan heel kort beschrijven waar het voor is? (jij kan dit beter als ik) Zet het maar op de mail naar bianca.kloots@brabantwater.nl ook met rek.nr. e.d. er bij. Als ik meer weet (of ze dit wel of niet willen doen), laat ik het weten!

Liefs,
    Bianca

Verslag uit: Nederland, Werkendam

21 Juli 2012

Resultaat!

11 April 2012

130 mensen gezocht

02 Maart 2012

De wasmachines zijn in India!

14 Februari 2012

Met trots presenteer ik u:

13 Januari 2012

Kleine wasjes, grote wasjes.......
Anja

Juni 2010 ben ik afgereisd naar Coimbatore zuid India. Ik heb daar samen met mensen van o.a. stichting HVC het MJC meisjes opvangcenter bezocht, Op mijn blog lees je wat mij motiveerde om te gaan , wat ik daar brleefde en hoe dit allemaal verder ging. Ik heb op de terugweg van India naar Nederland op het vleigveld van Mumbai een Indiase vrouw leren kennen die een project heeft opgezet om kans arme vrouwen en kinderen op te vangen, scholen etc.Hoe dit avontuur verder ging lees je op mijn blog.Ik heb voor dit project een website gemaakt http://www.project-disha.nl en zet mij hiervoor in ( vrijwillig)Stichting HVC heeft het project als dochter project aangenomen. Stichting HVC Hoogblokland Bankgegevens: ABN/AMRO rek nr. 561455139 Giro 3134057 Tel: 0183-563628 Email:info@stichtinghvc.nl Kamer van Koophandel: 18084430 ANBI: De Stichting HVC is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (= Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw giften aan onze stichting zijn dus belastingaftrekbaar. Wilt u mij een mail sturen dan kan. info@project-disha.nl

Actief sinds 13 Mei 2010